sort hund

Hvordan sørger man bedst for hundens sikkerhed og velbefindende?

Hunden er med god grund det mest populære kæledyr i Danmark og i mange andre lande. Hunden er måske det kæledyr, som giver allermest tilbage til os mennesker. Hunde er nemlig rigtig gode til at udtrykke deres glæde overfor os mennesker.

De fleste hunde i Danmark, er rigtig glade for deres mennesker, og deres hjem. Det kan dog ske, at hunden bliver væk i en periode, eller i værste fald bliver stjålet. Der er nogle gode trin du kan tage, så du i de værste tilfælde har en god chance for at finde din hund igen.

Hvorfor er chip og registrering vigtig?

Det er vigtigt at få registreret sin hund med en chip. Chippen indsættes med kanyle på en måde, hvor den på langt sigt, ikke generer hunden. Dyrlæger, Falck, og politiet kan læse den information, som er tilknyttet chippen. På denne måde kan hunden komme tilbage til sin retmæssige ejer, i tilfælde af tyveri eller andet.

Informationen på chippen kan ændres, og dette skal gøres i tilfælde af salg eller overdragelse af hunden til en ny ejer. For at undgå bøder, skal du registrere din hund. Vær på den sikre side, og få hunden chippet.

Lille hund

Hvordan undgår man, at hunden bliver væk?

Der er mange ting man kan gøre i det daglige, for at undgå at hunden bliver væk. For at holde styr på hunden, kræver det at man som hundeejer både er kærlig og ansvarlig for sin hund. At være hundeejer, er lidt som at være forælder. En af de bedste måder, du kan sikre at din hund bliver hos dig, er at bruge god træning.

Find gode hunde bolde at træne med, så din dyreven bliver vant til samværet med dig. Nogle gange, løber hunde selv væk på grund af manglende træning. Andre gange er unge hunde ikke blevet tilvant deres nye ejere, og kan derfor af forvirring løbe med de forkerte mennesker. Vær sikker på at din hund får et godt forhold til dig, og sørg for at få trænet, leget, og gået ture sammen hver dag. 

Sidetitel: Har du en hund? Sørg for at den er registeret og chippet.

Metabeskrivelse: Der er mange ting at tage stilling til som hundeejer. Få gode ideer til hvordan du holder din hund i sikkerhed. Sørg for at hunden er chippet.