Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
5 spørgsmål du bør stille dig selv før du lejer en minigraver

5 spørgsmål du bør stille dig selv før du lejer en minigraver

Efterspørgslen efter minigravere og minigravemaskiner er vokset voldsomt i løbet af de 20 år, siden nogle af de første modeller fik deres debut i Skandinavien.. Faktisk er markedet for kompakte minigravere gravemaskiner ifølge data vokset med 218 procent inden for de seneste 5 år. På grund af denne opadgående bane indser mange entreprenører, at leje minigraver  kan give en alsidig løsning og et levedygtigt alternativ til større traktorlæssergravere på en række forskellige arbejdspladser. Kompakte gravemaskiner, specifikt i størrelsen 3 til 4 ton, giver funktioner, der adskiller sig fra større maskiner, mens de kan prale af maskinens ydeevne, alsidighed og udsyn. Ved at overveje forholdene på arbejdspladsen, gravemaskinearme og halesving-konfigurationer, redskabers alsidighed og anhængerkørsel, kan du træffe en bedre beslutning om, hvorvidt leje er den rigtige mulighed for din arbejdsplads.

1. Hvad er arbejdsstedets betingelser og begrænsninger?

To af de vigtigste faktorer at overveje er typen af arbejde og typen af arbejdsplads, hvor arbejdet udføres. Du eller dine operatører er måske ved at rydde og klargøre en arbejdsplads en uge, installere hjælpeprogrammer en anden uge og udføre nedrivning den næste uge. Af denne grund drager entreprenører i retning af kompakte gravemaskiner, der leverer ydeevne og alsidige redskaber på alle arbejdspladser. Overvej også pladsbegrænsninger, især med hensyn til bredde og arbejdsvægt. Nogle producenter tilbyder kompakte gravemaskiner med udtrækkelige undervogne, hvis du arbejder i trange områder, såsom etablerede boligområder. Denne funktion giver dig eller dine operatører mulighed for at trække gravemaskinens undervogn tilbage, passere gennem en låge eller et hegn og derefter tømme undervognen før arbejdet.

Læs mere: Leje af 1 tons minigraver.

2. Har du brug for yderligere rækkevidde, højde eller dybde?

Producenter ved, at du ikke ønsker at ofre ydeevne for størrelsen, så de pakker deres mindre gravemaskinemodeller med den kraft og de nødvendige muligheder for at være mere produktive. Ud over standard minigraver fås nogle kompakte gravemaskiner med langarms- og forlængerarmsmuligheder for øget rækkevidde, tømningshøjde og gravedybde. Begge konfigurationer kan være værdifulde tidsbesparelser for dine operatører, fordi du ikke behøver at flytte maskinen så ofte. Muligheden med forlængelig arm er især nyttig ved installation og klargøring af hjælpemidler, fordi armen har en lang nok rækkevidde til at fjerne snavs væk fra renden. Denne gravearmsmulighed fungerer også godt i lastbillæsningsapplikationer for at forbedrearbejdspladsens produktivitet.

5 spørgsmål du bør stille dig selv før du lejer en minigraver
5 spørgsmål du bør stille dig selv før du lejer en minigraver

3. Hvor tæt vil du arbejde ved siden af objekter?

Hvis du og dine operatører arbejder i lukkede boligområder, kan du få brug for en lille minigravemaskine med minimalt halesving eller nul halesving. Minimalt halesving og nul halesving kan give dig og dine operatører mere ubegrænset rotation og fleksibilitet, når du arbejder tæt på genstande eller mod en væg. Swing-funktionen eliminerer stort set chancen for, at gravemaskinens hale utilsigtet kommer i kontakt med omgivende genstande. Den minimale hale-sving-funktion reducerer markant chancen for at ramme de forreste hjørner, og rammen forbliver inden for bredden af sporene for at undgå skader på nærliggende genstande eller strukturer.

Generelt vil en minigraver med nul eller minimal halesving af en given størrelse være bredere end dens konventionelle halesving-modstykke. Hvis du forventer rutinearbejde, hvor dine operatører skal passere gennem smalle ejendomslinjer, porte eller hegn, kan en konventionel halesving være en bedre pasform. Den typiske bredde af en konventionel sving, 3- til 4-tons kompakt gravemaskine vil være omkring 200cm, hvorimod nul- og swing gravemaskiner med lignende ydeevne vil have en bredde på omkring 140 cm.

Læs mere: Lej billig minigraver.

4. Hvilke skovle og redskaber skal du bruge?

Ud over at leje en minigraver, så tænk ud over skovle og overvej, hvilke andre redskaber der kan øge din produktivitet og give flere indtægter. En af fordelene ved at leje minigraver og minigravemaskinetilbehør er muligheden for at øge gravemaskinens udnyttelse uden at købe en maskine, indtil du er klar eller har nok arbejde klar til at støtte køb af en maskine. Desuden giver vedhæftede filer dig mulighed for nemt at tilpasse dig skiftende markeder og applikationer.

Nogle minigraver redskaber er blevet lodret integreret med maskinens elektronik og hydraulik, hvilket giver mere fleksibilitet, oppetidsbeskyttelse og bekvemmelighed på flere arbejdspladser. Andre almindelige kompakte gravemaskiner omfatter hydrauliske klemmer, planere og gribere. Til engangsopgaver kan du beslutte at bruge specialudstyr, såsom slagleklippere, pakkehjul, pladekomprimatorer, rivere og rendegravere, som har multifunktionelle muligheder, der kan hjælpe med at udvide dine tjenester. Leje af specialtilbehør til sæsonarbejde giver dig fleksibiliteten til at påtage dig yderligere muligheder uden forpligtelse til at købe tilbehør, indtil du er klar.

Læs mere: Lej en lille gravemaskine

5. Hvordan sikrer du leje af minigraver rigtigt?

Når du eller dine operatører transporterer en minigraver, er det vigtigt at bruge gode, konsekvente trækteknikker som beskrevet i producentens betjenings- og vedligeholdelsesmanual. Korrekt trækpraksis, såsom brug af den rigtige størrelse af transport- og bugseringskøretøjer og korrekt læsning, positionering og sikring af udstyr og tilbehør, vil hjælpe med at minimere læsseproblemer, der kan være ude af overensstemmelse, og bremse din produktivitet.

Med den voksende popularitet af at leje minigraver kommer flere maskinvalg. Før du bestemmer, hvilken der er den rigtige pasform, skal du sørge for at tage hensyn til forholdene på arbejdspladsen, maskinens størrelse, redskabets alsidighed og behov for trailer. Ved at have den rigtige plan på plads og vurdere dine muligheder, kan du finde den rigtige maskine, der passer til din applikation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *