Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Multi-colored mold texture on the stones

Sort skimmelsvamp sanering

Sort skimmesvamp kan opstå når du mindst aner det, det gjorde det for mig og det er derfor jeg har opsummeret det vigtigste der er at vide om skimmelsvamp sanering. 

Skimmelsvamp er et udbredt problem i villaer, industrilokaler og lejligheder med tilstedeværelsen af ​​sort skimmelsvamp. Skimmelsvamp skader ikke kun udseendet af vægge og andre overflader og spreder mærkelige lugte, men truer også beboernes sundhed.

Hvad er sort skimmelsvamp så?

Sortskimmel er flere typer skimmelsvampearter (Cladosporium, Stachybotrys, Aspergillus) – mikrobiel vækst, der spredes gennem sporer og vokser i form af grøn-sorte prikker. Den breder sig, hvor der er to forudsætninger: et fugtigt miljø og organisk materiale, der giver næring til skimmelsvampe.

Sjællands Byg hjælpe mig med skimmelproblemerne, læs mere om skimmelsvamp bekæmpelse på deres hjemmeside her. 

Hvor farligt er sort skimmelsvamp?

Mange vil gerne vide, om sort skimmel er farligt, hvis man kan udsætte foranstaltninger og løse situationen senere.

For det første bør du vide, at skimmelsvamp altid indikerer vand- eller fugtskader, som kun bliver mere alvorlige med tiden. For at bevare boligens værdi skal fugtskaden udbedres hurtigst muligt og bevoksningen fjernes.

Sort skimmel og dit helbred

En stor del af sortskimmelunderarterne udskiller mykotoksiner, der kan skade menneskers og dyrs sundhed. Disse stoffer er luftbårne og spredes i rummet, hvilket betyder, at vi indånder dem løbende uden at bemærke det. Langvarig eksponering for skimmelsvamp kan forårsage følgende sundhedsproblemer:

Symptomer på sort skimmelforgiftning

  1. Tilbagevendende hovedpine
  2. Irritation i næse, svælg og øjne
  3. Allergiske reaktioner på huden’
  4. Irriterede øjne, næse og svælg
  5. Luftvejsinfektion
  6. Ondt i halsen, hoste

Sort skimmelsvamp i badeværelse og bruser

Badeværelser har ofte høj luftfugtighed, når ventilationen ikke fungerer korrekt. Fugt fjernes ikke fra rummet, og overflader når ikke at tørre. Sort skimmelsvamp i badeværelser kan dannes forskellige steder: Oftest på flisefuger og badeforhæng, men det kan også findes på lofter, omkring badekar, under vasken, bag møbler og vaskemaskiner.Sort skimmelsvamp på badeværelset er farligt, fordi vi bruger ret meget tid der hver dag og indånder mykotoksiner, som skimmelsvampen udskiller.Mange vælger at fjerne sort skimmelsvamp på badeværelset på egen hånd med eddike eller blegemiddel, men så vender problemet ofte tilbage. Selvom man har fjernet alle de sorte pletter, kan der stadig være sporer tilbage, og uden ændringer i ventilationssystemet er det svært at komme af med den mikrobielle vækst.

Skimmelsvamp i kældere

Kældere er ofte et hyggeligt miljø og et udgangspunkt for forskellige former for skimmelsvamp. Manglende ventilation, fugt fra jorden, kondens og lækage – der er mange faktorer, der kan forårsage sort skimmel. Er det opdaget i en kælder eller krybekælder, skal den mikrobielle vækst renses professionelt med oxidative midler.

For at forhindre sort skimmelsvamp i kældre og skabe et sundt klima i kælderen, bør boligejere forbedre ventilationen, genoverveje isolering og dræning og installere en affugter for at fjerne overskydende fugt. Organisk materiale, der er blevet angrebet af skimmelsvamp, bør rives ned, hvis det ikke kan reddes ved at sprøjte med rensevæsker eller dugge.

Læs mere: sanering skimmelsvamp

Sort skimmel på loftet

Det er ikke ualmindeligt, at husejeren opdager ildevarslende sorte prikker på loftet. Et sådant problem opstår, når huset har en høj fugtbelastning, som øges i vinterperioden, hvor varm fugtig luft fra boligmiljøet stiger op og kondenserer på spærene. Mærkeligt nok er nybyggede huse mere tilbøjelige til dette. Sort skimmelsvamp på loftet kan brede sig i hele huset og give allergier og luftvejsproblemer.

Hvordan dannes der sort skimmel på loftet

Hvis du har mistanke om, at der er for meget fugt i dit hus, bør du

du tjekker loftet mindst 2 gange årligt: ​​undersøg spærene, om de har skiftet farve og opfattes som fugtige på overfladen.

Roden til problemet ligger som regel i dårlig planlægning af ventilation og varme.

– Ingen eller for meget ventilation
– Tilstoppede ventilationskanaler
– Utilstrækkelig isolering
– Lækage

Sortskimmelsanering på loftet involverer skimmelmåling med UV-lampe, behandling med oxidationsmidler og børstning af overflader med det formål at fjerne al eksisterende vækst. Den bedste foranstaltning mod fugt er at øge ventilationen og installere en loftaffugter for at slippe af med kilden til skimmelsvamp.

Læs mere om; Skimmelsvamp behandling og pris 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *