Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Frisk luft direkte udefra med Duka One

Frisk luft direkte udefra med Duka One


Næste trin i den moderne udviklingen som sørger for frisk luft udefra er såkaldt mekanisk udsugningsventilation, som stadig er meget udbredt i vores hjem, Duka One Varmegenvindning er udmærket til dette. Her tages frisk luft normalt direkte udefra gennem spalteventiler i vinduesrammerne. Den kolde luft opvarmes af hjemmets varmesystem, mens den brugte varme luft suges ud gennem udsugningsventiler i vådrum og måske også gennem emhætten i køkkenet.

Et kanalsystem forbinder udsugningsventilerne, hvorefter luften blæses ud gennem en taghætte ved hjælp af en udsugningsventilator. Dette system har nogle ulemper. Den ene er, at den friske luft tages ubehandlet ind. Ved lave temperaturer forårsager dette kolde træk, hvilket betyder, at friskluftsventilerne ofte er lukkede. Desuden er det ikke muligt at filtrere den friske luft tilfredsstillende, før den kommer ind i hjemmet.

Nogle gode modeller er Duka One S6 som du kan læse mere om via linket

Duka One Pro 50 Plus er også populært valgt i danskernes hjem.

Vind- og temperaturkræfter påvirker også systemet og kan så give både bedre og dårligere ventilation end beregnet. Det er heller ikke muligt at genvinde varme med denne type anlæg. Du kan dog få varmen tilbage ved at udsugningsluften fungerer som varmekilde til en varmepumpe.

En Duka One montering klares bedst og effektivt af en autoriseret elektriker og et diamantboring selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *