Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
El sikkerhed i hjemmet - Tips og råd til et sikkert hjem

El sikkerhed i hjemmet – Tips og råd til et sikkert hjem

El sikkerhed i hjemmet – skal du ikke bare tage for givet

El kan være rigtigt farligt, hvis man ikke tænker sig om og det er derfor jeg har skrevet denne artikel, så at du kan forbedre din el sikkerhed i hjemmet og få mere el sikkerhed hjemme. 
Der er nemlig mange ting, du kan gøre for at gøre dit hjem til et el sikkert sted for både store og små. Vi har samlet en liste med enkle tips og råd til, hvad du skal tænke på.

Tjek dine elinstallationer og dine produkter

Sørg for regelmæssigt at kontrollere dit elektriske system og dine elektriske produkter. Hvis du finder fejl og mangler, skal du sørge for, at de udbedres med det samme. Det kan være alt fra misfarvninger til revner i kabler og ledninger, ødelagte stikkontakter eller løstsiddende stikkontakter og kontakter. Ved udskiftning af en del skal den gamle udskiftes med en ny af samme type. Arbejdet skal i de fleste tilfælde udføres af et autoriset el-installatør firma

Hvis du flytter ind i et mere moderne hjem med kun jordede stikkontakter, kan du ikke tilslutte gamle elektriske produkter med runde ujordede stik. Det er heller ikke tilladt at løse problemet selv ved at lave en adapter med et jordet stik og en ikke -jordet stikkontakt. Der er derfor ikke altid muligt at kunne beholde gamle elinstallationer i hjemmet. 

Installer HPFI relæ

Et HPFI relæ, afbryder hurtigt strømmen, hvis f.eks. Et produkts hus bliver strømførende og dermed reducerer risikoen for, at nogen i dit område bliver beskadiget af el. Sørg derfor for, at du har et fungerende HPDI relæ hjemme. De øger din el sikkerhed meget. Hvis ikke, skal du kontakte et autoriseret elektriker firma i Glostrup, hvis du bor i Glostrup kommune, så hjælper de dig med at installere en. Der er også bærbare HPFI relæ at købe. Kontroller regelmæssigt, at HPFI relæet fungerer som det skal, og at strømmen afbrydes, når du trykker på testknappen. Hvis det ikke slukker, skal du straks kontakte et elinstallatør virksomhed. 

Få gennemgået din el og øge din el sikkerhed hjemme

Elinstallationer skal med få undtagelser udføres af et el installatørfirma. Virksomheden skal igen være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen, for at udføre elinstallationsarbejde i dit hjem. 

Andre tips og råd

  • Få for vane at være hjemme, når for eksempel vaskemaskinen eller opvaskemaskinen kører, så chancen for at opdage brande eller lækager i tide øges.
  • Rengør tørretumblerfilteret regelmæssigt.
  • Køb kun produkter, der er CE -mærket.
  • Hvis du køber et brugt el-produkt på en auktion eller loppemarked, bør de blive inspiceret af en professionel, før du bruger dem.
  • Tag opladere og adaptere ud, når de ikke er i brug. Træk altid i stikket, ikke i ledningen, når du tager stikket ud.
  • Kontroller, at alle stikkontakter i køkken, brusebad og badeværelse samt kælderen er jordet. Det gælder også udendørs stikkontakter.
  • Tjek dine stik eller afbrydere. Hvis en af ​​dem bliver varm ofte, bør du reducere antallet af produkter, der er sluttet til stikket eller sikringen. Lej et registreret el-installatør firma til kontrol
  • Gør hjemmet børnesikkert. Sørg for, at alle stikkontakter, inklusive grenstik, er stikbeskyttet, undgå løse ledninger og hold dem ude af spil.
  • Lamper skal altid have en lyskilde i sig, så det ikke er muligt at sætte fingrene i den levende base.
  • Brug røgalarmer
El sikkerhed i hjemmet - Tips og råd til et sikkert hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *