Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Welding mask and safety boots on site floor.

Mere sikkert udstyr på arbejdsplader

Når det kommer til overholdelse af sundhed og sikkerhed, vil virksomheder naturligvis gøre deres bedste for at sikre deres medarbejderes sikkerhed og overholde sikkerhedsstyrelsens -vejledning. Der er dog en vis forvirring om, hvorvidt SIK -test er påkrævet eller kun anbefales til virksomheder. Hvordan er situationen for danske -virksomheder med hensyn til SIK -test? Skal de have det gjort eller ej?


Elarbejde -forskrifterne 1989 kræver, at alt elektrisk udstyr, der har potentiale til at forårsage personskade, opbevares i en sikker tilstand. Forordningerne præciserer imidlertid ikke, hvad der skal gøres, af hvem eller hvor ofte (dvs. de gør ikke inspektion eller test af elektriske apparater til et lovkrav, og de gør det heller ikke til et lovkrav at foretage dette årligt).
Praktisk set, hvordan kan en virksomhed dog overholde denne regel? En regelmæssig tidsplan for SIK -test ville opfylde dette krav. Og medmindre din virksomhed har en elektriker på stedet til regelmæssigt at kontrollere og vedligeholde alle elektriske apparater, ser SIK -test ud til at være den fornuftige mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *