Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Facial Recognition Technology Concept As Woman Has Red Grid Projected Onto Face In Studio

Så fester du sikkert til efteråret


Mennesker i en natklub
Da størstedelen af ​​covid-19-restriktionerne blev ophævet, Københavns natklubber været i stand til at genåbne, til stor glæde for unge mennesker rundt om i landet. Selvom dens fantastiske nyhed om, at landet vender tilbage til det normale, har at gå tilbage til natklubber sine risici, og ikke kun på grund af coronavirus.

Pas på stoffer i din drink

Dette er desværre en praksis, der hovedsageligt retter sig mod kvinder. Nogen kan øge din drink for at gøre dig mere sårbar, dette kan gøres som en praktisk vittighed, men nogle gange er intentionerne meget mere skumle, for eksempel seksuelle overgreb. Stoffer i drink rapporteres ofte ikke, så det er svært at kende det sande omfang af disse begivenheder. Folk føler sig ofte for flove til at fortælle nogen, om de tror, ​​at deres drink er blevet spidset, da det kan forårsage hukommelsestab. Ikke at huske dele af natten kan gøre det svært at huske begivenheder med sikkerhed. Det kan være en meget skræmmende oplevelse, og det er vigtigt, at du lærer at genkende tegnene på, at din drink er steget. Det er lige så vigtigt, at du ved, hvordan du får øje på, om en anden er blevet pigget, og hvordan du kan hjælpe dem.

Hvad er det tale om?


Selvom du for det meste har hørt om drikkevarer, der er tilsat stoffer som Rohypnol, siger NHS, at alkohol faktisk er den mest almindelige ting, der skal bruges til at drikke drikke. Skud af alkohol kan tilsættes drikkevarer for at gøre dem stærkere; dette ville få offeret til at blive beruset hurtigere eller uventet.

De mest almindeligt kendte lægemidler, der bruges til at øge drikkevarer, er Rohypnol (roofies) eller Gamma Hydroxybutyrate (GHB), disse er kendt som ‘dadelvoldtægtsmedicin’. Dette er fordi de kan berolige eller invalidisere ofre, så de er lettere at angribe.

Det er ekstremt vigtigt at vide, at disse ‘dadelvoldtægtsmediciner’ for det meste er farveløse, lugtløse og smagløse, så det er meget svært at lægge mærke til. De forlader også kroppen meget hurtigt, hvilket gør dem svære at opdage på blod eller andre medicinske tests.

Symptomer på at du er blevet udsat

  • Sænket hæmninger
  • Tab af balance
  • Visuelle problemer
  • Forvirring
  • Kvalme
  • Opkastning
  • Bevidstløshed

Det er vigtigt at vide, hvad symptomerne på at du fået stoffer og middler i din drink. De kan variere afhængigt af, hvad drikken er blevet tilsat. Symptomer kan omfatte;

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *